Quantcast
Channel: Storhamar Hockey
Viewing all articles
Browse latest Browse all 3156

Stisykkel-eldorado i Trysil 

$
0
0

Dag Nordli jobber i skipatruljen til SkiStar i Trysil, og har vært med på utviklingen av løype-systemet i Trysilfjellet fra starten av.  Dessuten liker han seg godt på sykkelen selv. Han er tydelig på at stisykkel-tilbudet på Trysilfjellet er fantastisk bra.

– Vi synes det er et veldig bra produkt selv, og det synes gjestene våre også. Alle finner en sti de synes er morsom å sykle. Konseptet er at det skal passe for alle, forteller Nordli. 

Trekkplaster

Han snakker om selve trekkplasteret for sykkelinteresserte, nemlig Gulllia. Trysil har siden 2014 bygget ut 30 kilometer med sti i Gullia. Men selv om området er bygd ut av mennesker, har målet alltid vært at det skal se så naturlig ut som mulig. 

 

– Vi måtte jo inn med gravemaskin, men målet var at det ikke skulle vises at det har vært en maskin der. Det skal se ut som stien har vært der hele tiden, sier han. 

 

Vanskelighetsgradene på stiene i Gulllia er rangert akkurat slik som løypene om vinteren, i fargene grønn, blå, rød og svart, hvor nivået blir litt og litt vanskeligere jo nærmere man kommer fargen svart. 

Skandinavias beste stisykkel-destinasjon

Fredrik Rydén er eventsjef i SkiStar og et tydelig på at Trysil er stedet å dra for nordmenn og skandinavere generelt, om de liker å sykle i terreng. 

 

– Trysil er allerede i dag Skandinavias beste stisykkel-destinasjon. Trysil har valgt å investere med fokus på stisykkel, med maskingravde stier der man sykler oppover og nedover, sier Rydén.

 

Dag Nordli er, lite overraskende, helt enig med Rydén. Men han har sitt eget perspektiv på hvorfor det å legge sykkelferien til akkurat Trysil er en god ide. 

 

– Det som gjør det så genialt er at alt er så nære. Alt er rundt boligene. Det morsomste er at de fleste hyttene på sørsiden har bike-inn og bike-out til heisene, sier han. 

Gode bomuligheter

Ja, for det er virkelig gode bomuligheter i Trysil om sommeren, akkurat som på vinteren. Med både fine hytter og et fantastisk hotell er det mye å velge mellom, ut i fra hvilken situasjon man er i, og hvordan man vil ha det. 

 

– Hvis du velger å bo på hytte i stedet for hotellet, er det bare å sette seg på sykkelen og trille ned til anlegget. Så det er mye som er likt ski-in og ski-out, som på vinteren i Trysil, forteller Nordli. 

 

Samtidig må det regnes som et veldig godt valg å innkvartere seg på selve fjellhotellet. Radisson Blu Resort Trysil er i utgangspunktet et luksushotell, og ligger veldig sentralt. Alt av aktiviteter, inkludert sykkelstiene, er rett rundt hjørnet. 

 

– Radisson Blu Resort Trysil har flere ganger blitt kåret til det beste skihotellet i Norge. Nå har det også blitt et av de beste sykkelhotellene, forteller Turid Backe-Viken, som er markedsansvarlig for SkiStar i Trysil. 

 

Etter en god dag i fjellheimen på terrengsykkel kan man derfor ta i bruk aktivitetstilbudet og de fasilitetene hotellet tilbyr. Det er viktig å kunne lade skikkelig opp mellom adrenalinfylte dager. 

 

Teen Camp – Bike: Terrengsykkelkurs for barn og ungdom

Løypene i Gulllia er bygd for å passe absolutt alle, uansett ferdighetsnivå. Men om du for eksempel har med barna på deres første tur på terrengsykkelen i Trysil, er det nok av muligheter for å lære seg hvordan man kjører i løyper. Teen Camp – Bike er det perfekte sted å starte for barn og unge mellom 8 og 15 år. 

– Fra og med i sommer skal vi ha en type sykkelskole med navn Teen Camp – Bike. Der får barn og ungdom booket inn tre- eller fem-dagers kurs, hvor kursene varer to og en halv time om dagen. Vi skal lære å sykle på stier og å hoppe, så det blir veldig spennende å se. Jeg har veldig troa!, forteller Nordli entusiastisk. 

Om også foreldrene skal sette utfor for første gang er det gode muligheter for voksne nybegynnere.

– Det er også muligheter for voksne å leie guide eller instruktør for å lære å sykle sti, sier han. 

Det gode utvalget av stier og grusveier forsikrer at Trysil har noe som passer alle, uansett hvor komfortabel man er på sykkelsetet. Om ferdighetsnivået på foreldre og barn er forskjellig, noe de gjerne er, er det ingenting i veien for å velge forskjellige løyper. 

– Alt er så enkelt og så nære. Det er lett hvis barna vil sykle en sti og du en annen, så du slipper å organisere familien veldig for å få en bra dag på sykkel, sier Nordli. 

Genial flytsti for drevne syklister 

Gulllia er et fantastisk tilbud med heisbasert sykling. Stiene er bygget med både svinger og hopp. Det er rett og slett et veldig bra sted for barnefamilier å vokse på sykkelen. 

– Om du også vil ta deg en ordentlig treningstur er det genialt å drive der, sier Nordli.

Når du kommer bort til Gulllia er det masse stikryss. Da er det bare å velge og vrake ut ifra behov og ønsker. 

– Der står det fargegradering og hvem løypene passer til. Grønn og blå er enklest, hvor det er lagt grus i. Det ser ut som en sti men er bygget som en vei. De andre stiene er naturlige, som betyr at de er bygd med naturlig masse fra der de er gravd, sier Nordli. 

Han trekker også frem løypen Magic Moose, en fantastisk flytsti for de som er drevne på sykkelen. Den åpnet i 2016 og er en av Europas lengste av sitt slag. 

– Magic Moose er heisbasert. En syv og en halv kilometer lang flytsti. Men om du aldri har syklet en sånn type sti før, er det lurt at du øver deg litt i de enkleste stiene, før du kjører den heisbaserte, sier han. 

Løypa har blå gradering, og er derfor ikke tilpasset helt nybegynnere. Men det er nok av løyper å øve seg på i Gulllia før man setter utfor svingene til Magic Moose. Når du er klar er det bare å ta heisen opp, og sykle ned igjen. Likevel man ikke ta flytstien ned. 

– Du må ikke ta Magic Moose ned om du tar heisen opp. Du kommer opp til fjellrunden, som er en sykkelrunde rundt fjellet. Der sykler du på en bred, flat sti rundt fjellet. Fra den kan du ta naturlige stier ned, sier Nordli. 

Et fantastisk stinettverk

Selv om det er Gulllia som er hovedtilbudet for sykkelinteresserte denne sommerferien, har Trysil mye mer å tilby for den som vil utforske fjellheimen skikkelig. 

 

– Vi er nære veldig mange naturlige stier. Det er et fantastisk stinettverk i Trysilfjellet som er lett å nå om du har base hos oss, forklarer Nordli. 

 

Det er samtidig trygt å vite at man blir passet godt på – om ulykken først skal være ute. Trysil  har egen stisykkelpatrulje ute i Trysilfjellet om sommeren, for å passe på at alt går som det skal. 

 

– Vi har kart over området, og har en stipatrulje som er ute og gir hjelp ved skader eller problemer med sykkelen. De patruljerer hver eneste dag. Samtidig driver de med vedlikehold på de sykkelstiene vi har bygd, forteller Nordli.

 

Om man vil ta seg noen timer på landeveissykkel er det også gode muligheter for det. Nordli forklarer at tilbudene er mange når man velger å ha base hos SkiStar. 

 

– Det er lite trafikk på veiene i Trysil, så det er genialt med landeveissykkel her om man har lyst til det. Det er veldig lett å ta seg ut på veien, sier han. 

 

Trysil er rett og slett det perfekte sted å legge sommerferien til for de som leter etter aktive dager på terrengsykkel. Fjellheimen er godt tilrettelagt for syklister innenfor alle ferdighetsnivå, både med og uten barn. Alle sammen, både nybegynnere og drevne syklister, vil finne både komfortable og utfordrende løyper i Trysil. 

Innlegget Stisykkel-eldorado i Trysil  dukket først opp på sil.no.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 3156